Data: 2001-08-22 11:40:49
Temat: Re: Dodatki
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Barbara Jarosik" <b...@a...pl> napisał w wiadomości
news:9m04pc$8k3$1@news.tpi.pl...
> Hmmmm.... Brzmi intrygujaca....
> Czy cos do tego trzeba dorzucić, czy tylko peczak, sucha soczewica, woda i
> sól?
>
> Pozdr. - Basia
dokładnie -proporcje dowolne, np. szklanka soczewicy i pół szkl. pęczaku, do
tego 2x tyle wody i jeszcze ciut (tak 1/2 szkl.), sól i niech się gotuje na
wolnym ogniu jakieś 40 minut.
Można suche produkty zalać wodą na 1-2 godziny, ale nie jest to konieczne.
Ja na obiad czasem takie coś gotuję, do tego sos, np. grzybowy i surówka (z
białej kapusty albo sałatka z pomidorów).
Ponieważ mięsa nie jadam, to jest cały obiad (z punktu widzenia składników
pokarmowych wystarczy, bo dla mnie soczewica= kotlecik;-))
serdecznie pozdrawiam
Basia
|