Data: 2004-04-18 11:35:03
Temat: Re: Drożdżówka z rabarbarem - jak to zrobić?
Od: "Yaro" <p...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wielkie dzieki. Nie jestem tylko pewien ile tych drozdzy dac bo one sa w
róznych opakowaniach (suche) np.6g albo 10g. Nie chcial bym przesadzic z
drozdzami bo na pewno bedzie to mialo wplyw na zapach ciasta. Za duzo
drozdzy = zbyt intensywny drozdzowy zapach. I jeszcze jedna sprawa... Ile
tego ciasta nalozyc na blaszke bo pewnie jak za duzo to wyleci na boki kiedy
zacznie rosnac. Nie wiem wlasnie ile razy mniej wiecej sie powieksza po
wyrosnieciu. Sorki ze pytam o takie glupoty ale z moja skromna praktyka wole
byc skrupulatny :)
Jeszcze raz pozdrawiam i zycze milej niedzieli
Yaro
|