Data: 2004-01-05 11:53:56
Temat: Re: Duszone zeberka
Od: "Ivan" <N...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Trepczyk Stanislaw" <t...@g...pl> napisał w wiadomości
news:bt8vkc$5uk$1@nemesis.news.tpi.pl...
> W tygodniu mam zamiar zrobic zeberka.(...)
> Tym razem chce zrobic w jakis wyjatkowy sposob i szukam
odpowiedniego
> przepisu.
Robisz jak zwykle, tylko do wywaru wrzucasz po szczątku warzyw
(marchewki, pietruszki itp.) i garść suszonych śliwek. Dusisz do
miękkości. Wyciągasz żeberka, odkładasz do ciepłego gara z odrobiną
sosu (żeby nie stygły), a resztę sosu (ze wszystkim co zostało)
dokładnie miksujesz i doprawiasz do smaku (ja np. wyciskam jeszcze
kawałeczek świeżego imbiru). Możesz lekko zagęścić mąką ziemniaczaną.
--
Pozdrawiam
Zbychu (Ivan)
N...@p...onet.pl => odpisujac usun "co trzeba"
|