Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.interia.pl!not-for-mail
From: Trefniś <t...@m...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Duuuuża ilość jabłek do od(soko)wirowania :-)
Date: Mon, 29 Feb 2016 15:31:32 +0100
Organization: private
Lines: 86
Message-ID: <o...@t...home>
References: <7...@g...com>
<1...@g...com>
<navvvr$odr$1@dont-email.me>
<c...@g...com>
<nb1d2b$8f0$1@dont-email.me> <o...@t...home>
<a...@g...com>
NNTP-Posting-Host: 178-37-184-182.adsl.inetia.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed; delsp=yes
Content-Transfer-Encoding: Quoted-Printable
X-Trace: usenet.news.interia.pl 1456756306 9119 178.37.184.182 (29 Feb 2016 14:31:46
GMT)
X-Complaints-To: u...@f...interia.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 29 Feb 2016 14:31:46 +0000 (UTC)
User-Agent: Opera Mail/1.0 (Win32)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:369665
Ukryj nagłówki
W dniu .02.2016 o 15:12 XL <n...@g...com> pisze:
> W dniu poniedziałek, 29 lutego 2016 13:56:58 UTC+1 użytkownik Trefniś
> napisał:
>> W dniu .02.2016 o 13:23 Pszemol <P...@p...com> pisze:
>>
>> > "XL" <n...@g...com> wrote in message
>> > news:c39cb6ce-c11f-41e4-8cdf-28c2dc9e39cf@googlegrou
ps.com...
>>
>> (...)
>> > Po co to robisz? Naprawdę myślałaś że czytelnicy tej grupy
>> > będą myśleli że szarlotkę trzyma się w słoikach? Naprawdę???
>>
>> Pszemol, Ty coraz rzadziej piszesz tu o kuchni, a coraz częściej o
>> XL-ce.
>
> Zakochał się chłopina - toż to istna namiętność :-D
>
>
>> Jestem pewien, że poprawiła właśnie z myślą o czepialstwie Pszemola :)
>
> Dokładnie. I jeszcze jednej namiętnej "obserwatorki" :-D
>
>
>>
>> Poza tym, skoro gotowanie babek w słoiku to ostatni krzyk hipsterskiej
>> mody, nie ma nic zaskakującego w pomyśle ugotowania ciasta z jabłkami w
>> słoiku właśnie.
>> Gdyby przemyśleć strategię, pewnie udałoby się też ugotować szarlotkę!
>
> Podejrzewam, że tak - niektórzy próbują robić ciasta w mikrofalach, więc
> ta moja poprawka ma sens. No ale żeby kruche? - absurd, więc poprawka
> sensowna
> :-D
Niektórzy, mniej "kulinarni", każde ciasto z jabłkami nazywają szarlotką :)
Np. apple crumble to też dla nich szarlotka :)
Ale babka gotowana w słoiku to pomysł wart rozpowszechnienia.
Wykonuje się dokładnie tak, jak każdą babkę gotowaną. Ale nie trzeba
kupować specjalnej formy.
Naprawdę zabawnie wygląda babka podana w słoiku :)
Szczególnie, jeśli słoiczki małe i każdy stanowi porcję dla jednej osoby.
Bywają słoiki bez charakterystyczengo zwężenia przy zamknięciu, wtedy taką
babkę można wyjąć i podawać klasycznie.
Babki gotowane mają swoje zalety!
>
>>
>> > A ja robię ortografy bo mieszkam i pracuję po angielsku
>> > od wielu, wielu lat - więc pewne rzeczy nie rzucają mi się
>> > w oczy nawet gdybym się im przypatrywał 2 godziny.
>>
>> Chyba, że rzecz dotyczyłaby XL-ki.
>> Wtedy przypatrywałbyś się do skutku :)
>>
>
> LOL, żebyś wiedział :-DDD
No ba!
--
Trefniś
|