Data: 2001-09-25 16:19:30
Temat: Re: Dynia na slodko-kwasno po brandenburgsku
Od: "Maria" <t...@b...gnet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Irek Zablocki <i...@w...de> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych
>
>
>ciach
Dodac
> dynie i gotowac tak dlugo az kawalki stana sie miekkie i lekko
przezroczyste.
> Wyciagac lyzka cedzakowa i ulozyc w kamionce. Syrop jeszcze raz zagotowac
i
> potem zalac nim zawartosc kamionki. Pojemnik nakryc gaza lub bawelnianym
> recznikiem i szczelnie zwiazac. Do spozycia nadaje sie po 4 tygodniach
jako
> dodatek do dziczyzny i pieczeni.
>
> Irek
>
> Sluchajcie ! JAdlam kiedys taka dynie!!!!!!!!!! R e w e l a c j a.
Ale byla w sloiku typu WECK. DAwno to bylo i juz nie pomne dokladnego menu.
Poczestowala mnie tym smakolykiem stara Slazaczka. Napewno spróbuje to
zrobic. ZAstanawiam sie tylko jak to zawekowac? Normalnie jak kompot? Chyba
tak. A mysle, ze mozna dodawac do takich potraw do jakich sie dodaje borówki
.
Pozdr. Maria Tomanek
|