Data: 2002-10-16 23:00:19
Temat: Re: Dziczyzna
Od: kamila slawinska <k...@a...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 16 Oct 2002 11:54:16 +0200, "Ponton" <p...@p...onet.pl>
wrote:
>Potrzebyję przepisu na potrawy z dziczyzny, szczególnie z sarny (mam
>całąszynkę).
nie wyglupisaj sie, tylko pokroj szynke na zgrabne kotlety, zbij
tluczkiem, zamarynuj w mieszaninnie czosnku , pieprzu i brandy i usmaz
tak jak steki zpoledwicy wolowej. a jak juz beda usmazone, na wierzch
poloz krazek zimnego masla roquefort (robi sie je mieszajac jakies 2-3
lyzki miekkiego masla z rozdrobninym serem roquefort - jakies 100 g -
potem toto zagniesc w waleczek i schlodzic, przedpodaniem kroic
nakrazki).podaj z zielona salata z czosnkowym vinaigrette i swiezym
pieczywem lub ryzem na sypko. pyyycha.
pozdrowienia,
kamila
--
It isn't pollution that's harming the environment.
It's the impurities in our air and water that are doing it.
George W. Bush
|