Data: 2002-09-11 13:25:34
Temat: Re: Dzięki i OT o jajkach
Od: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Miranka <a...@s...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:alll4d$hhl$...@n...gazeta.pl...
> Napiszcie coś pocieszającego. W przepisie Agaty
> białek już co prawda nie ma, ale są surowe żółtka, tak samo jak w moim
> starym. I co tu zrobić?
> Anka - której zdecydowanie przeszkadza nadmiar wiedzy o zagrożeniach
>
Zapomnialam dodac, ze zoltka z cukrem mozna ubic na goraco, tzn. doprowadzic
do temp.ca 70st.C i ostudzic przed dodaniem do czegokolwiek. Ja osobiscie
mam na przemian napady jajkoleku (przed salmonella), np. w czasie upalow, i
umiarkowanej olewki. Z zasady wyparzam przed uzyciem ale rzeczywiscie
preferuje przzepisy z dobijaniem zarazy na goraco.
Agata Solon, naturalna
|