Data: 2003-11-15 20:17:07
Temat: Re: Dzień dobry
Od: "Bpjea" <b...@...pl (usun 'x' - z powodu spamu)>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marta Góra napisał(a) w wiadomości: ...
>No i ciekawi mnie co to jest ta kwa?na sól???
Jak sol, to nie kwasek cytrynowy.
Podobno jest to kwasny winian potasu.
Nic takiego do konfitury nie dodaje (zreszta nie robie jej wlasnorecznie) i
tez dobrze wychodzi (nawet bardzo dobrze :)
Platki ucierane z cukrem (proporcji nie podam, bo nie pamietam). Nie musi
wcale byc cukier puder. Trzeba jednak wtedy dluzej ucierac.
Nie jestem pewien, ale mozliwe, ze dodaje sie tez nieco soku z cytryny.
Nalezy oddzielic biala nasade platka (dla rozowych platkow stosowanej u mnie
odmiany (nazwy nie jestem pewien)).
Pozdrawiam,
Bpjea
|