Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "waldek" <x...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Eksperyment z Anchois
Date: Fri, 15 Apr 2005 03:47:41 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 46
Message-ID: <d3n6gf$40l$1@inews.gazeta.pl>
References: <d3lalq$fga$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: host-81-190-218-77.wroclaw.mm.pl
X-Trace: inews.gazeta.pl 1113529679 4117 81.190.218.77 (15 Apr 2005 01:47:59 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 15 Apr 2005 01:47:59 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-User: xswedc
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:237150
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Władca Much" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:d3lalq$fga$1@nemesis.news.tpi.pl...
> otóż:
> zmiksowałem składki:
> 2 paczki-zgrzewki Anchois
> gęsta kwaśna śmietana (niecały kubeczek)
> 4 ząbki czosnku (duże bo lubię)
> zielony marynowany pieprz (tak z łyżkę stołową)
> a potem wrzuciłem do tego pęczek posiekanego szczypiorku (tego
cieniutkiego
> "7-latka")
> pozatym:
> 20 minut gotowałem ziemniaczki młode, by je potem zapiec polewając masłem
co
===
Twój przepis baaardzo pasuje do szarady, którą kiedyś napisałem:
Ach, jak ona przepysznie gotuje!
Te potrawy, zapachy, doznania...
Jak to pięknie mi wszystko smakuje,
Każde danie jest warte czekania.
Dziś podała cudowne jedzonko:
cztery żółtka z papryką zmieszała,
łyżka miodu i śledzia też dzwonko,
garść żurawin - i za to pochwała.
Dalej, łyżkę, dwie BITEJ śmietany
i ANCHOIS do smaku wspaniały,
pół ogórka - to patent jest cwany!
Zioła daniu aromat nadały.
Czemu mnie to nic nie niepokoi?
Taki KIKS, a zawsze wręcz olśniewa ?
No bo kiedy gotuje to stoi
przy kuchence golutka, jak Ewa!
E. - 16
waldek
===
|