Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Empanadas - pytania dot. przygotowania Re: Empanadas - pytania dot. przygotowania

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Empanadas - pytania dot. przygotowania

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Kinga 'Słowotok' <k...@b...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Empanadas - pytania dot. przygotowania
Date: Thu, 9 Mar 2006 10:21:07 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 36
Message-ID: <duos25$ev8$1@inews.gazeta.pl>
References: <dumrfd$1o7$1@inews.gazeta.pl> <dumri6$25i$1@inews.gazeta.pl>
<9ZCPf.40378$%I.22334@trnddc03> <dumu9m$ep9$1@inews.gazeta.pl>
<E%GPf.28689$W42.6807@trnddc02>
NNTP-Posting-Host: pracuj.3.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1141896069 15336 217.153.174.230 (9 Mar 2006 09:21:09 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 9 Mar 2006 09:21:09 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-User: kinga.macyszyn
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:262410
Ukryj nagłówki

>> Dziękuję za pomoc. Kukurydza jako pomysł mi się podoba, dodam papryki i
>> zobaczę, co z tego wyjdzie, pierogi z mięsem jakoś mi nie podchodzą.
>> Jutro dam znać, jak wyszło :)
>
> No...emapanadas sa czesto z miesem i wcale nie przypominaja w smaku
> polskich pierogow z miesem. A kukurydza - to jakas zaraza w Polsce z ta
> kukurydza czy takie sa wyobrazenia o kuchniach latynoskich?
>
No więc tak. Wszystko poszło sprawnie i szybko, tylko to lepienie...
Tragedia. Już wiem, po co w Twoim przepisie był ten zmiażdżony ugotowany
ziemniak. Ja robiłam z samej cebuli, kukurydzy i papryki, ulepienie 20
pierogów zajęło mi prawie pół godziny, klęłam przy tym jak szewc.
Wyszły może trochę za mdłe, faktycznie ta słodka kukurydza + jakby nie było
słodka po uduszeniu cebula robią swoje. Rzeczywiście nie po meksykańsku, ale
jak polałam to ostrym meksykańskim sosem (ze słoika, przyznaję), to dało się
zjeść.
Nastepnym razem:
Dam mniej kukurydzy
"skleję" farsz ziemniakiem
Dodam mięsa
Ostrzej doprawię (curry? pieprz cayenne?)
I wszytko naprawdę drobno posiekam, bo pokroiłam cebulę i paprykę dość
grubo, jak do sałatki (lubię grubo).

Ogólnie pozytywnie, choć oczekiwałam rewelacji, a wyszło po prostu dobre.
Jajek na twardo po prostu nie trawię, dosłownie i w przenośni, więc nie będę
ich dodawać.
Ale czy np. pokrojona fasola czerwona mogłaby być?


--
KingAM

'just one year of love is better than a lifetime alone'
[Freddie Mercury]

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
09.03 eM eL
10.03 Kinga 'Słowotok
11.03 eM eL
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"