Data: 2005-11-14 20:55:45
Temat: Re: "Europa da się >>>" jaka papryka ?
Od: "tomolek" <t...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Anet co często wrzuca czosnek na oliwę a potem go wyławia
alez nie chodzi o wylawianie... tylko o zrumienianie, a wlasciwie jak
piszesz zezlocenie. Jak mi sie tak zrobi to wyrzucam i zaczynam od nowa. Ale
o gustach sie oczywiscie nie dyskutuje. Jest to moj ulubiony makaron i robie
go tak:
Na bardzo dobrej oliwie szkle :):) czosnek i papryczke do tego wrzucam
makaron (najlepszy jest bucatini) mieszam, nie smaze! duzo natki pietruszki
i do tego starty, koniecznie prawdziwy parmezan. (no jeszcze sol i
ewentualnie pieprz) Odchodzac od klasycznego przepisu mozna dodac np:
grillowana paryke, pomidory bez skorki, suszone pomidory, krewetki, anchois
w roznych kombinacjach. mniam...
pozdrawiam
tomek co o gustach nie dyskutuje :)
|