Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!newsgate.onet.p
l!niusy.onet.pl
From: a...@p...onet.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Falszywe Guacamole
Date: 5 Jul 2003 06:58:30 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 44
Message-ID: <2...@n...onet.pl>
References: <be3eko$agr$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1057381110 20539 192.168.240.245 (5 Jul 2003 04:58:30 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 5 Jul 2003 04:58:30 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 217.30.131.77, 213.180.130.12
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:162922
Ukryj nagłówki
> Lubie gucamole, jako moim zdaniem swietny dodatek do chipsow. Niestety w
> Polsce awokado nie nalezy do najtanszych i gdyby chciec tak jesc to czesciej
> lub przygotowac na impreze to mozna zbankrutowac. Wczoraj jednak jedzac bob
> wpadlem na to, ze moze on przeciez wspaniale udawac awokado. Jak pomyslalem
> tak zrobilem a efekt przeszedl moje najsmielsze oczekiwania. Zrobilem nawet
> eksperyment i znajoma Szwedka, ktorej zawiozlem sloiczek zrecenzowala:
> gdybys mi nie powiedzial, ze to z bobu, nigdy bym nie uwierzyla. Podaje wiec
> jak to zrobilem:
>
> 1 woreczek bobu,
> 2 srednie pomidory,
> poltorej lyzki posiekanej natki pietruszki
> srednia cebula
> poltorej lyzeczki tabasco
> poltorej lyzki oliwy
> sok z pol ctryny
> sol
> pieprz
>
> Bob ugotowalem, obralem i przepuscilem przez maszynke do miesa. Reszte
> skladnikow posiekalem drobno, plyny wlalem, dosmaczylem i wymieszalem. Na
> godzine do lodowki. Chipsy kukurydziane na stol i zniknelo blyskawicznie.
> Tabsko uzylem bo w poblizu nie bylo papryczki jalapeno ani czuszki. Mysle,
> ze wersja z posiekana papryczka jest rowniez dobra.
> Czarek
> P.S. Jesli wyprobujecie dajcie znac co sadzicie o tym pomysle
>
>
Ja, profan, w ogóle o takim sosie wcześniej nie słyszałam (trzeba będzie
spróbować), ale mogę ci od razu, bez sprawdzania powiedzieć, że pomysł jest
świetny, bo właśnie wczoraj coś mnie napadło i zrobiłam kombinację niemal
identyczną, wszystko się zgadza, nawet proporcje, z tą drobnę różnicą, że nie
dałam tabasco, tylko odrobinę wycisniętego czosnku, i z tą nieco większą... że
bobu nie mieliłam, tylko wymieszałam z pozostałymi składnikami i wyszła sałatka
mniam, mniam! :------------)
Pozdrawiam
Lama
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|