Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Kruszyzna <k...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Farsze do kurczaka
Date: Fri, 25 Mar 2005 16:04:09 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 28
Message-ID: <d2192l$bqm$2@inews.gazeta.pl>
References: <d1rku9$dql$1@inews.gazeta.pl> <d1v2ku$r60$1@inews.gazeta.pl>
<d1vadl$q4d$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 62.29.254.2
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8Bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1111762837 12118 62.29.254.2 (25 Mar 2005 15:00:37 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 25 Mar 2005 15:00:37 +0000 (UTC)
X-User: kruszyzna
User-Agent: KNode/0.9.0
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:235872
Ukryj nagłówki
Pewnego pięknego dnia w czwartek, 24 marca 2005 22:06 użytkownik Pelangi,
sącząc kawkę, wyklepał:
> Z nieba mi spadlas ;-) Wlasnie mysle i mysle czym te cyce nadziac, a fety
> akurat mam nadmiar. Jakie te przyprawy tam ladujesz? Moze jakies ziola
> (bazylia?)?
Tak, bazylię też dałam, ale w ogóle, to zwyczajne, czyli sól, pieprz i
czosnek granulowany (to niekoniecznie). A, z tą solą to ostrożnie, feta
jest przecież słona jak diabli :)
> Tyle, ze ja chce je usmazyc na patelni (bez panierki) i nie wiem czy ta
> feta nie wyplynie..
Nie wiem, jak to się będzie sprawować na patelni. Ja piekłam w piekarniku.
Nie trzeba było tych cyców niczym związywać, same w sobie świetnie się
trzymały, a do tego utrzymywała je alufolia. Nic nie wypływało. Jeśli
chcesz spróbować z patelnią, to może mimo wszystko obwiąż je nitką. No i
sos! Sos mile widziany, bez niego są nieco suche.
Acha, część cyców zrobiłam z oscypkiem. Przyprawy takie same + oscypek do
środka. Też bardzo smaczne :)
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
|