Data: 2005-03-25 15:04:09
Temat: Re: Farsze do kurczaka
Od: Kruszyzna <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Pewnego pięknego dnia w czwartek, 24 marca 2005 22:06 użytkownik Pelangi,
sącząc kawkę, wyklepał:
> Z nieba mi spadlas ;-) Wlasnie mysle i mysle czym te cyce nadziac, a fety
> akurat mam nadmiar. Jakie te przyprawy tam ladujesz? Moze jakies ziola
> (bazylia?)?
Tak, bazylię też dałam, ale w ogóle, to zwyczajne, czyli sól, pieprz i
czosnek granulowany (to niekoniecznie). A, z tą solą to ostrożnie, feta
jest przecież słona jak diabli :)
> Tyle, ze ja chce je usmazyc na patelni (bez panierki) i nie wiem czy ta
> feta nie wyplynie..
Nie wiem, jak to się będzie sprawować na patelni. Ja piekłam w piekarniku.
Nie trzeba było tych cyców niczym związywać, same w sobie świetnie się
trzymały, a do tego utrzymywała je alufolia. Nic nie wypływało. Jeśli
chcesz spróbować z patelnią, to może mimo wszystko obwiąż je nitką. No i
sos! Sos mile widziany, bez niego są nieco suche.
Acha, część cyców zrobiłam z oscypkiem. Przyprawy takie same + oscypek do
środka. Też bardzo smaczne :)
Krusz.
--
Kruszyna
#GG 3084947
"Primum non stresere..."
|