Data: 2003-08-30 10:42:27
Temat: Re: Faszerowana papryka - pytanie techniczne
Od: "Aga" <g...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Blancanieves" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bipueb$a5n$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Wlasnie biore sie za robienie faszerowanej papryki. Chce ja zrobic z
> farszem miesno - pieczarkowym.
Juz tu przepis byl podawany (przepraszam jego właściciela ale nie pamietam
imienia) ale chetnie go przypomnę:
Przepis na 7 dużych sztuk. Nadzienie: 1 kg mielonego miesa, 2/3 szkl
ugotowanego ryżu, 20 dag usmazonego boczku, na tłuszczu po boczku zeszklić 3
cebule. I jeszcze w Twojej wersji pieczarki.
Wszystko do miski + 2 jajka, sporo pieprzu i troche gałki muszkatołowej,
dosolić Vegetą (Delikatem), 3 łyżki bułki tartej, pęczek pietruszki, pęczek
kopru, trochę majeranku, sporo liści świeżej bazylii, 3 ząbki czosnku.
Upchać nadzienie do papryk, podlać bulionemz kostki i piec ok 1h.
Aga
|