Data: 2006-01-29 11:32:03
Temat: Re: Faworki. Czemu nie chrupiące?
Od: Emilia Karbownik <dobromila@NIECHCSPAMUo2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Martka napisał(a):
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <n...@b...com> napisał w
> wiadomości news:43DBA1D6.2000703@bluemoonlavender.com...
>
>>Emilia Karbownik wrote:
>>
>>
>>>A nie wybijasz?
>>>I robią ci się bąbelki w faforkach bez alkoholu i bez wybijania?
>>>
>>>EK
>>
>>Nigdy nie wybijam, w mojej rodzinie ta metoda jest nieznana. Bable robia
>>sie wielkie i bardzo kruche bez wybijania i alkoholu.
>
>
> ale ciasto wyrabiasz robotem, prawda???
> bable to zasluga wtloczonego powietrza do ciasta (alkohole jedynie zapobiega
> wchlanianiu tluszczu przez ciasto)
> drzewiej trzeba bylo tluc biedne ciasto walkiem, zeby to nieszczesne
> powietrze wtloczyc. teraz wystarczy ciasto wyrobic w maszynie :) slyszalam
> rowniez o przepuszczaniu ciasta przez maszynke do miesa.
Aaa, no bo ja robię bez robota..
jakaś archaiczna jestem ;)
EK
|