Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Faworki. Czemu nie chrupiące? Re: Faworki. Czemu nie chrupiące?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Faworki. Czemu nie chrupiące?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.g
ermany.com!news.osn.de!diablo1-ffm.news.osn.de!news.tele.dk!news.tele.dk!small.
news.tele.dk!sn-xt-sjc-02!sn-xt-sjc-06!sn-post-02!sn-post-01!supernews.com!corp
.supernews.com!not-for-mail
From: Magdalena Bassett <n...@b...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Faworki. Czemu nie chrupiące?
Date: Sun, 29 Jan 2006 09:01:41 -0800
Organization: Posted via Supernews, http://www.supernews.com
Message-ID: <4...@b...com>
User-Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.7.2)
Gecko/20040804 Netscape/7.2
X-Accept-Language: en-us, en, pl
MIME-Version: 1.0
References: <drdo7k$jct$1@news.onet.pl> <drdog9$kc0$1@news.onet.pl>
<drdoqo$lcv$1@news.onet.pl> <drdpal$n83$1@news.onet.pl>
<drdpdp$nil$1@news.onet.pl> <4...@b...com>
<drff3d$m7s$1@news.onet.pl> <4...@b...com>
<drhqkh$vo2$1@news.onet.pl>
In-Reply-To: <drhqkh$vo2$1@news.onet.pl>
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: a...@s...com
Lines: 36
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:259049
Ukryj nagłówki

Martka wrote:
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <n...@b...com> napisał w
> wiadomości news:43DBA1D6.2000703@bluemoonlavender.com...
>
>>Emilia Karbownik wrote:
>>
>>
>>>A nie wybijasz?
>>>I robią ci się bąbelki w faforkach bez alkoholu i bez wybijania?
>>>
>>>EK
>>
>>Nigdy nie wybijam, w mojej rodzinie ta metoda jest nieznana. Bable robia
>>sie wielkie i bardzo kruche bez wybijania i alkoholu.
>
>
> ale ciasto wyrabiasz robotem, prawda?

prawda, ale drzewiej bez robota, i tez nie wybijalam.

> bable to zasluga wtloczonego powietrza do ciasta (alkohole jedynie zapobiega
> wchlanianiu tluszczu przez ciasto)
> drzewiej trzeba bylo tluc biedne ciasto walkiem, zeby to nieszczesne
> powietrze wtloczyc. teraz wystarczy ciasto wyrobic w maszynie :) slyszalam
> rowniez o przepuszczaniu ciasta przez maszyn
ke do miesa.
>
> ze tez ja musze sie odchudzac....

Ja przepuszczam przez maszynke do makaronu, ktora robi cienkie platy. To
kilkakrotne walkowanie przez coraz ciasniejsze walki tez wyrabia ciasto,
ale raczej powietrze z niego wyciska, a nie wprowadza.

A z tym odchudzaniem...jedz mniej wszystkiego, a faworkow sobie nie zaluj.

MB

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
30.01 Jerzy Nowak
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6