Data: 2014-11-04 18:30:54
Temat: Re: Fenkuł
Od: "J." <j...@j...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 04.11.2014 o 18:16, Waldemar pisze:
> Am 03.11.2014 um 21:28 schrieb J.:
>> W dniu 03.11.2014 o 10:16, Waldemar pisze:
>>> Am 30.10.2014 um 22:07 schrieb J.:
>>>> W dniu 30.10.2014 o 11:49, Waldemar pisze:
>>
>>>>> Moje ulubione, to podgotowane w rosole i zapiekane żółtym serem.
>>>>>
>>>>> Waldek
>>>>
>>>> Tak po prostu?
>>>> w całości?
>>>>
>>>> Czy jest jakis "myk"
>>>>
>>>> chętnie spróbuję
>>>
>>> Kroję na pół. "Zieleninę odkrajam i używam na dekorację. Twarde łodygi
>>> odkrajam też, ale dodaję do rosołu i potem wyrzucam. A rosół nadaje się
>>> świetnie do popicia.
>>>
>>> Waldek
>>>
>>
>> :) Do tego momentu sie domyslalam :)
>> Interesuje mnie co z tym zapiekaniem
>>
>> Po prostu wyciagasz posypujesz serem i zapiekasz?
>
> Dokładnie tak. Używam austriackiego sera górskiego (Bergkaese), ale to
> kwestia smaku i ulubienia. Ser powinien być z gatunków trochę ostrzejszych.
>
> Waldek
>
Bardzo dziękuję. Na pewno wypróbuje!
--
j.
|