Data: 2014-11-04 18:16:41
Temat: Re: Fenkuł
Od: Waldemar <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Am 03.11.2014 um 21:28 schrieb J.:
> W dniu 03.11.2014 o 10:16, Waldemar pisze:
>> Am 30.10.2014 um 22:07 schrieb J.:
>>> W dniu 30.10.2014 o 11:49, Waldemar pisze:
>
>>>> Moje ulubione, to podgotowane w rosole i zapiekane żółtym serem.
>>>>
>>>> Waldek
>>>
>>> Tak po prostu?
>>> w całości?
>>>
>>> Czy jest jakis "myk"
>>>
>>> chętnie spróbuję
>>
>> Kroję na pół. "Zieleninę odkrajam i używam na dekorację. Twarde łodygi
>> odkrajam też, ale dodaję do rosołu i potem wyrzucam. A rosół nadaje się
>> świetnie do popicia.
>>
>> Waldek
>>
>
> :) Do tego momentu sie domyslalam :)
> Interesuje mnie co z tym zapiekaniem
>
> Po prostu wyciagasz posypujesz serem i zapiekasz?
Dokładnie tak. Używam austriackiego sera górskiego (Bergkaese), ale to
kwestia smaku i ulubienia. Ser powinien być z gatunków trochę ostrzejszych.
Waldek
|