Data: 2000-07-06 10:16:39
Temat: Re: Feta
Od: "asia" <j...@h...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Cezary <c...@i...pl> wrote in message
news:ZOY85.22398$Qw1.545068@news.tpnet.pl...
> Witam
>
> Tak sie sklada, ze znajomi obdarowali mnie dosc duzo iloscia sera Feta,
> przywiezionego prosto z Grecji.
> Czy ktos ma pomysl, co mozna z tym zrobic, zeby sie nie narobic, a zrobic
> cos smacznego?
Witaj!
Wczoraj bylam wlasnie w greckiej restauracji i jadlam cos co bardzo lubie:
ser feta zapiekany z pomidorami i cebula. Kroisz plaster sera (ok. 1 cm),
kladziesz na nim plastry pomidora i cebuli, troche pieprzu i zawijasz
wszystko w folie alum. do pieczenia. Zapieka sie to ok. 20 min. W zeszlym
roku robilam cos takiego na grilu z polskiej "fety". Wyszlo troche inne,
serek sie z lekka zwarzyl, ale tez dobre.
Smacznego
Asia
|