Data: 2000-07-10 23:11:51
Temat: Re: Feta
Od: "zybisad" <z...@f...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Witaj!
> Wczoraj bylam wlasnie w greckiej restauracji i jadlam cos co bardzo lubie:
> ser feta zapiekany z pomidorami i cebula. Kroisz plaster sera (ok. 1 cm),
> kladziesz na nim plastry pomidora i cebuli, troche pieprzu i zawijasz
> wszystko w folie alum. do pieczenia. Zapieka sie to ok. 20 min. W zeszlym
> roku robilam cos takiego na grilu z polskiej "fety". Wyszlo troche inne,
> serek sie z lekka zwarzyl, ale tez dobre.
> Smacznego
> Asia
czesik
ja tam polecam ser feta smazony w ciescie piwnym nio poo prostu paluszki
polizac to troche jak feta sto furno tzn pieczona w foli tylko ze lepsza a
nazywa sie to feta saganaki
bieze sie plaster fety ni ta parodje (czegos bo nie mozna tego feta nazwac)
wg mlekowity zamoczyc w ciescie i na rozgrzany olej co by sie zarumienilo
feta z mlekowity po prostu sie rozplynie i w ogole bedzie nieprzyjemny widok
ciasto piwne robi sie z piwa ;|))))))) hihihi maki i jak kto chce to moze
dodac jajko
smacznego
<=>sad<=>
|