Data: 2007-06-02 20:05:45
Temat: Re: Filet z indyka.
Od: Felinity <f...@A...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W piękny wiosenny poranek dnia Sat, 02 Jun 2007 21:54:23 +0200, istota
zwiewna znana jako analog napisała:
> Witam!
> Pytanie banalne (dla większości).
> Jak dobrze przyrządzić (upiec lub usmażyć) filet z kurczaka by był
> miękki i soczysty, a nie suchy i twardy. Sam filet, bez nadziewania go
> boczkiem itp (jak ktoś mi wcześniej zaproponował).
Na rozgrzanej patelni teflonowej z odrobiną tłuszczu - i nie smażyć za
długo. Można też pod przykryciem zapiec w piekarniku - na ostatnie parę
minut zdjąć pokrywkę/zdjąć folię, żeby /kuciaka/ przyrumienić.
Fel pozdrawia
--
/ Felinity / GG#5435158 http://felinity.jogger.pl \
//////////// toute la vie avec les fous :) \\\\\\\\\\
|