Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: Shrek <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Filet z mietusa - jak to upiec?
Date: Fri, 16 Jan 2004 12:41:13 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 29
Sender: j...@p...onet.pl@131.116.254.209
Message-ID: <bu8ikp$mth$1@news.onet.pl>
References: <bu8d7j$ki$1@news.onet.pl> <bu8dmk$kc1$1@news.onet.pl>
<bu8fdl$hi2$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 131.116.254.209
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: news.onet.pl 1074253273 23473 131.116.254.209 (16 Jan 2004 11:41:13 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 16 Jan 2004 11:41:13 GMT
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624
Netscape/7.1 (ax)
X-Accept-Language: en-us, en
In-Reply-To: <bu8fdl$hi2$1@news.onet.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:187078
Ukryj nagłówki
>
> dziekuje, bardzo mi przypadl przepis do gustu. ale mam pytanie o czas??? jak
> dlugo co cieplem traktowac?
>
> pzdr
> marta wygrzebujaca przyprawy z czelusci szafki
Temperatura 180-200 st. a czas na oko.
Wazne jest, zeby rybka bula skorka do dolu i zeby plywala do polowy
zanurzona w maselku.
Maslekiem trzeba ja od czasu do czasu podlewac.
Jest dobra wtedy, kiedy miesko z wierzchu zaczyuna jakby pokrywac sie
delikatna "skorupka". Wtedy trzeba szybko wyjmowac, bo inaczej wyschnie
na wior i bedzie beeee. Zresta w tym zelu sie przykrywa najpierw folia,
a potem podlewa maselkiem, zeby wlasnie nie wyschlo.
Generalnie ryba nie potzrebuje sie dlugo piec, ale ja ja przetrzymuje
pewnie ze 20 min lub lepiej, podlewajac maselkiem, zeby wlasnie powstala
ta skorupka, bo ja szczegolnie lubie :D
Maselka sie sporo niestety zmarnuje, ale za to jaka rybka mniam! :D
Kartofelki mozesz zrobic osobno (np. takie w mundurkach, a potem do
folii i piekarnika), mozna tez zrobic z ryzem zamiast kartofelkow - co
wola. Ostatnio cwicze to danie na rozne sposoby, bo prawde mowiac moim
zdaniem ma bardzo korzystny stosunek ilosci pracy do efektu :D
Smacznego,
Pozdr.,
|