Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: "Martka" <b...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Filet z mietusa - jak to upiec?
Date: Fri, 16 Jan 2004 19:21:01 +0100
Organization: news.onet.pl
Lines: 30
Sender: a...@p...onet.pl@chello062179040142.chello.pl
Message-ID: <bu9a22$68k$1@news.onet.pl>
References: <bu8d7j$ki$1@news.onet.pl> <bu8dmk$kc1$1@news.onet.pl>
<bu8fdl$hi2$1@news.onet.pl> <bu8ikp$mth$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: chello062179040142.chello.pl
X-Trace: news.onet.pl 1074277250 6420 62.179.40.142 (16 Jan 2004 18:20:50 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 16 Jan 2004 18:20:50 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2720.3000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2727.1300
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:187139
Ukryj nagłówki
Uzytkownik "Shrek" <j...@p...onet.pl> napisal w wiadomosci
news:bu8ikp$mth$1@news.onet.pl...
>
> Temperatura 180-200 st. a czas na oko.
> Wazne jest, zeby rybka bula skorka do dolu i zeby plywala do polowy
> zanurzona w maselku.
> Maslekiem trzeba ja od czasu do czasu podlewac.
> Jest dobra wtedy, kiedy miesko z wierzchu zaczyuna jakby pokrywac sie
> delikatna "skorupka". Wtedy trzeba szybko wyjmowac, bo inaczej wyschnie
> na wior i bedzie beeee. Zresta w tym zelu sie przykrywa najpierw folia,
> a potem podlewa maselkiem, zeby wlasnie nie wyschlo.
> Generalnie ryba nie potzrebuje sie dlugo piec, ale ja ja przetrzymuje
> pewnie ze 20 min lub lepiej, podlewajac maselkiem, zeby wlasnie powstala
> ta skorupka, bo ja szczegolnie lubie :D
> Maselka sie sporo niestety zmarnuje, ale za to jaka rybka mniam! :D
zrobilam! pycha! co prawda moj mietus nie mial czasu na przejscie
przyprawami, ale mimo to boski byl, rozplywal sie w ustach i takie tam inne
ochy i achy :)) zrobilam z ziemniakami wg przepisu. balam sie piec za dlugo
rybe, bo naczytalam sie i naogladalam w tv ze absolutnie nie mozna przepiec.
ale tu to w ogole bylo duszenie w masle a nie pieczenie :))) nie uwazam
masla za zmarnowane - zmarnowane by bylo gdyby ryba podla w smaku byla :D a
tu takie mecyje
dzieki za przepis, wlaczam do mojego repertuaru popisowego :))
pzdr
marta oblizujaca sie
|