Data: 2010-03-30 08:34:46
Temat: Re: Filtrowanie wody
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:hosb24$elc$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> "-=Elwood=-" <elwood@[usun]o2.pl> wrote in message
> news:hos979$ajj$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>> W dniu 2010-03-30 08:43, Panslavista pisze:
>>
>> > Nie ma znaczenia czy minerały z głębi Ziemi czy skompletowane w fabryce
>> > nawozów sztucznych. Pisałem tu o magnezie.
>>
>> Jeśli dla Ciebie nie ma znaczenia, to powodzenia życzę i długiego życia
>> w błogiej nieświadomości.
>>
>> Zarówno magnez, jak i inne minerały jest najlepiej przyswajalny w formie
>> naturalnej, choćby chlorofilu w którego skład wchodzi. Przyswajanie
>> magnezu z pokarmów jest największe gdy dostarczany jest on w postaci
>> małych dawek, w kilku posiłkach a nie dawce Turbo-Mega.
>> Poza tym, jeśli już tak się uczepiłeś tego Mg, to oczywiście wiesz, że
>> chlanie Twojej ulubionej Bonaqu'y to nie wszystko, bo Magnez nie lubi
>> pewnych połączeń mineralnych w posiłkach, które mogą zminimalizować jego
>> przyswajalność przez organizm.
>
> Nie mówiąc, że lubi mieć inne pierwiastki, które wspomagają jego
> przyswajanie jak np. wapń wspomaga żelazo...
>
wapn wspomagaja witamina D3, Fosfor.. a zelazo?
Poza tym musze tu przypomniec o jednej rzeczy - Staropolanka -
jaknajbardziej i to staropolanka 2000 - wysokozmineralizowana a przy tym
smaczna i zawierajaca male ilosci naturalnego co2.
Tyle ze nie dla kazego. na ten przyklad moja zona i moja mama nie moga pic
wysokozmineralizowanej wody glownie ze wzgledu na wysoka zawartosc sodu (i
wszelkich soli sodowych) oraz... wlasnie wapnia... (kamienie nerkowe
pochodzenia wapiennego).
|