Data: 2013-03-27 18:49:10
Temat: Re: Foie gras.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 27 Mar 2013 11:37:52 -0700 (PDT), k...@g...pl napisał(a):
> W dniu niedziela, 24 marca 2013 21:37:39 UTC+1 użytkownik Ikselka napisał:
>> I ciekawy wątek wraz z przepisem na samym początku - tylko szukać wątróbek,
>>
>> może okazja jakaś cenowa się trafi:
>>
>> http://wedlinydomowe.pl/forum/printview.php?t=4862&s
tart=0
>>
>> --
>>
>> XL
>
> przeczytaj uwaznie:
> http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy
> /1,66725,11518476,Barbarzynstwo_dla_foie_gras.html
>
> co tu do rzeczy maja przeszczepy? chyba nie rozumiesz problemu? jasne ze czlowiek
by przezyc musi zabijac zwierzeta. ale barbarzynstwem jest narazanie tychze zwierzat
na niepotrzebne i niewyobrazalne cierpienia. a tak jest w przypadku hodowli gesi i
kaczek na watrobe stluszczona w celu pozyskiwania watroby do potrawy foie gras!
zwyczajnie tej potrwy nie nalezy jesc! podobnie jak i pasztetu stasburskiego. dodam
ze obie te potrawy sa wybitnie niezdrowe.
>
> na szczescie w wiekszosci krajow europy funkcjonuje zakaz takiej hodowli
> http://pl.wikipedia.org/wiki/Pasztet_strasburski
"Nie należy jeść"? - he he, uwielbiam takie zakazy, nosz. Przyjmij do
wiadomosci, że jak mi się zachce, to będę jadła. Zwykle mam zwyczaj jeść
to,co lubię. I żeby byłą jasność - futro prawdziwe też noszę, kiedy mam
melodię.
--
XL Nie jedz szpinaku, to męczennik!
|