Data: 2013-05-25 16:55:31
Temat: Re: Foie gras.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sat, 25 May 2013 13:00:54 +0200, Trybun napisał(a):
> W dniu 2013-03-25 22:16, Ikselka pisze:
>> Dnia Mon, 25 Mar 2013 21:44:04 +0100, Trybun napisał(a):
>>
>>> W dniu 2013-03-24 21:37, Ikselka pisze:
>>>> I ciekawy wątek wraz z przepisem na samym początku - tylko szukać wątróbek,
>>>> może okazja jakaś cenowa się trafi:
>>>> http://wedlinydomowe.pl/forum/printview.php?t=4862&s
tart=0
>>>>
>>> Gęsie watróbki to chyba w całości idą na eksport. Ja jeszcze w kraju na
>>> nie nie trafiłem. Kacze czasem można kupić, ale to tez tak "od święta"..
>> http://forum.gazeta.pl/forum/w,77,122841573,12285378
9,Re_Gdzie_w_Warszawie_mozna_kupic_gesie_watrobki_.h
tml
>>
>> A tutaj... aaale ceeeeny!
>> https://luxfood.pl/k/kaczki-gesi-foie-gras-swieze-i-
w-konserwach/watrobka-z-kaczek-i-gesi
>
> Absolutny szok.. Dorze że mieszkam na wsi, i mogę od czasu do czasu
> spróbować gęsiej wątróbki nie bankrutując zaraz przy tym.. ;-)
Gęsiej wątróbki pewnie i spróbujesz, ale nie takiej z tuczonej specjalnie
gąski :-)
--
XL
"Pierwszy łyk ze szklanki nauk przyrodniczych zmieni ciebie w ateistę,
zaś na dnie szklanki czeka na ciebie Bóg."
Werner Heisenberg, laureat Nagrody Nobla w dziedzinie fizyki
|