Data: 2002-08-14 09:33:14
Temat: Re: Fondue
Od: "kudlata" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> 3. serowe, co ciekawe, trudniej dostac. Ja kupilem w wmf (okolo 300 PLN)
>> jest super.
>
>hmmm mam serowe (i to przerabiamy :))) ), nigdy nie widzialam naczynia do
>miesnego fondue. Jak i z czego robi sie miesne fondue?
>
>pzdr
>aska
>
>Njalepiej z polędwicy wołowej. Ale może byc i wieprzowa... i ryba o scislym
mięsie...i drobiowe... i warzywne...
Krótko mówiąc do garnka wlewa sie olej albo rosol ( sa dwie szkoly
oczywiscie), mieso przygotowane surowe w malenkich kaskach obok, do tego sosy
rozniste. Garnek sie rozgrzewa na normalnym piecu ( kuchence), bo ten plomien
pod to tylko temperature ma trzymac, stawia na srodku stolu, kazdy biesiadnik
nadziewa miesko na widelki, wklada do oleju i smazy wedle uznania, potem sos,
no i konsumpcja. Uwazac trzeba na temperature oleju, bo jednak spada po pewnym
czasie i dobrze jest podgrac na kuchni. Ufff Qd
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
|