Data: 2002-08-14 11:58:12
Temat: Re: Fondue
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 14 Aug 2002 11:33:14 +0200, "kudlata"
<k...@p...onet.pl> wrote:
>>> 3. serowe, co ciekawe, trudniej dostac. Ja kupilem w wmf (okolo 300 PLN)
>>> jest super.
>>
>>hmmm mam serowe (i to przerabiamy :))) ), nigdy nie widzialam naczynia do
>>miesnego fondue. Jak i z czego robi sie miesne fondue?
>>
>>pzdr
>>aska
>>
>>Njalepiej z pol?dwicy wo?owej. Ale mo?e byc i wieprzowa... i ryba o scislym
>mi?sie...i drobiowe... i warzywne...
>Krótko mówi?c do garnka wlewa sie olej albo rosol ( sa dwie szkoly
>oczywiscie), mieso przygotowane surowe w malenkich kaskach obok, do tego sosy
>rozniste. Garnek sie rozgrzewa na normalnym piecu ( kuchence), bo ten plomien
>pod to tylko temperature ma trzymac, stawia na srodku stolu, kazdy biesiadnik
>nadziewa miesko na widelki, wklada do oleju i smazy wedle uznania, potem sos,
>no i konsumpcja. Uwazac trzeba na temperature oleju, bo jednak spada po pewnym
>czasie i dobrze jest podgrac na kuchni. Ufff Qd
i jest wesola zabawa, bo nikt nie pamieta, ktory jest jego
patyk, poszkodowani - ofiary fondue - szukaja plastrow i pytaja
czy na jezyk mozna plaster, mniej doswiadczeni usiluja zmazac
olej z bialych bluzek/koszul, kawalki miesa utopione zaczynaja
"doirzewac" w oleju itp...najpierw trza sporo wypic zeby ludzie
sie nie pobili ;))))
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|