Data: 2004-11-26 22:57:01
Temat: Re: Fondue
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le vendredi 26 novembre 2004 ? 23:41:28, vous écriviez :
>>Tej potrawy sie nie "robi". Sama sie przygotowuje...
>>Fondue to w zasadzie stopiony ser wlasciwie. I akurat nie ementaler,
>>ale to inna para kaloszy ;)
> zupelnie nie? nawet troszke? :P znaczy pewnie w jakim
> fondue....ja lubie slodkie sery, emmenthalera daje ale tylko
> troszke, potem o wiele wiecej gruyera a najwiecej - o zgrozo-
> cheddaru! :)))
Normalnie 1/3 emmenthal, 1/3 szwajcarskiego gruy?re, 1/3 czegos
jeszcze tam...
... w kazdym razie na kilo sera, kieliszek wina.
Dlatego zastanawiam sie jak kolezance ser mogl sie stopic w winie :)))
ps. i jak Kot to tego dosypuje maki ziemniaczanej.......
Ewcia,
zyczliwa:p
--
Niesz
|