Data: 2004-11-27 08:57:56
Temat: Re: Fondue
Od: "marpela" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> A propos przepisu,który mam z kilku źródeł (książki kucharskie):rozgrzać
wino-400ml,wsypywać stopniowo grubo starty ser,stale mieszając,aż się stopi.
Jednym z podanych gatunków,który można użyć był ementaler,a że z innych
podanych gatunków nic nie było więc ...
To co wyszło aż żal opisywać.
Dziękuję Wszystkim za cenne dla mnie porady.
> Le vendredi 26 novembre 2004 ŕ 23:41:28, vous écriviez :
>
> >>Tej potrawy sie nie "robi". Sama sie przygotowuje...
> >>Fondue to w zasadzie stopiony ser wlasciwie. I akurat nie ementaler,
> >>ale to inna para kaloszy ;)
>
> > zupelnie nie? nawet troszke? :P znaczy pewnie w jakim
> > fondue....ja lubie slodkie sery, emmenthalera daje ale tylko
> > troszke, potem o wiele wiecej gruyera a najwiecej - o zgrozo-
> > cheddaru! :)))
>
> Normalnie 1/3 emmenthal, 1/3 szwajcarskiego gruyčre, 1/3 czegos
> jeszcze tam...
>
> ... w kazdym razie na kilo sera, kieliszek wina.
>
> Dlatego zastanawiam sie jak kolezance ser mogl sie stopic w winie :)))
>
>
> ps. i jak Kot to tego dosypuje maki ziemniaczanej.......
>
>
>
> Ewcia,
> zyczliwa:p
>
>
> --
> Niesz
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|