Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "marpela" <m...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Fondue
Date: 27 Nov 2004 09:57:56 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 40
Message-ID: <5...@n...onet.pl>
References: <1202856357$20041126235706@ewcia.kloups>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1101545876 8044 213.180.130.18 (27 Nov 2004 08:57:56
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 27 Nov 2004 08:57:56 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 83.27.117.193, 192.168.243.38
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:223046
Ukryj nagłówki
> A propos przepisu,który mam z kilku źródeł (książki kucharskie):rozgrzać
wino-400ml,wsypywać stopniowo grubo starty ser,stale mieszając,aż się stopi.
Jednym z podanych gatunków,który można użyć był ementaler,a że z innych
podanych gatunków nic nie było więc ...
To co wyszło aż żal opisywać.
Dziękuję Wszystkim za cenne dla mnie porady.
> Le vendredi 26 novembre 2004 ŕ 23:41:28, vous écriviez :
>
> >>Tej potrawy sie nie "robi". Sama sie przygotowuje...
> >>Fondue to w zasadzie stopiony ser wlasciwie. I akurat nie ementaler,
> >>ale to inna para kaloszy ;)
>
> > zupelnie nie? nawet troszke? :P znaczy pewnie w jakim
> > fondue....ja lubie slodkie sery, emmenthalera daje ale tylko
> > troszke, potem o wiele wiecej gruyera a najwiecej - o zgrozo-
> > cheddaru! :)))
>
> Normalnie 1/3 emmenthal, 1/3 szwajcarskiego gruyčre, 1/3 czegos
> jeszcze tam...
>
> ... w kazdym razie na kilo sera, kieliszek wina.
>
> Dlatego zastanawiam sie jak kolezance ser mogl sie stopic w winie :)))
>
>
> ps. i jak Kot to tego dosypuje maki ziemniaczanej.......
>
>
>
> Ewcia,
> zyczliwa:p
>
>
> --
> Niesz
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|