Data: 2007-10-01 14:47:45
Temat: Re: GRZYBOBRANIE
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Ikselka" <i...@p...onet.pl> wrote in message
news:fdqqsp$s00$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Panslavista pisze:
> > "Panslavista" <p...@w...pl> wrote in message
> > news:fdqp27$ppq$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >
> > Przepraszam za literówki.
> >
> > Tkanka grzyba szybko sie psuje - jak obite jabłko. W zgniliźnie jabłka
jest
> > botulina - jedna z bardzo mocnych trucizn - nie wiem, jakie są w
zgniłych
> > grzybach, czy popsutych rybach. Dlatego dla własnego zdrowia i zdrowia
> > rodziny lepiej było te grzyby przerobić. Nikt nie powinien podnosić
> > zagrożenia dla siebie i najbliższych.
> >
> >
> >
> W zepsutym białku (ryby, grzyby, mięso, strączkowe) mogą się namnożyć
> pałeczki jadu kiełbasianego!
>
> --
> XL wiosenna
No tak.
Pierwszy raz wyjąłem kapustę z bańki. Fantastycznie ukiszona. Już się gar
gotuje.
Do tego drugi barszczu - dzięki Fenomenowi 880.0 posiekanie na plasterki
trwało moment, po barszczu warzywka na przecier i będą buraczki zasmażane -
córka takie lubi.
|