Data: 2020-11-06 12:22:14
Temat: Re: Garnek
Od: Marcin Debowski <a...@I...zoho.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 2020-11-05, Michal Jankowski <m...@f...edu.pl> wrote:
> W dniu 05.11.2020 o 16:46, FEniks pisze:
>> W dniu 05.11.2020 o 11:57, Robert Wańkowski pisze:
>>> Szukam garnka i patelni z wyższej półki.
>>> Wyższej niż Zwieger. Ma dać się używać w piekarniku i indukcji.
>>>
>>> No co patrzeć, zakładając, że cena nie gra roli. Żeliwny odpada.
>>>
>>> Jak ktoś ciekaw, dlaczego ma być drogi, to od razu wyjaśniam...
>>> snobizm. :-)
>>> Ale ja mam tylko poszukać, a sam nie mam pojęcia.
>>
>> To może Fissler?
>>
>> Nie wiem, czy to jest dostatecznie wysoka półka, ale chyba tak, bo jeden
>> garnek kosztuje tyle co komplet Zwiegera. A podobno dobre.
>>
>> Taką brytfanką bym nie pogardziła:
>>
>> https://www.superwnetrze.pl/brytfanna-stalowa-owalna
-88-l-fissler,t151803.html
>>
>>
>> A resztę sobie sam przejrzyj na stronie.
>>
>
> Stal złożona w 72% ze stali.
>
> Miałbym wątpliwości.
Nie ze stali a 72% stali. Reszta siedzieli. Ale faktycznie ostry bełkot.
Nb. 18/10 to jest SS304, najtańsza z popularnych stal nierdzewna masowo
używana m.in. w garnkowej chińszczyśnie. 5% roztwór soli kuchennej już
to rusza.
--
Marcin
|