Data: 2000-12-03 22:52:04
Temat: Re: Gdzie kupić lejek do pierogów
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Chinczycy i Japonczycy lepia pierogi w inny sposob: rowniez skladaja na
pol, ale brzegi zakladaja w male zakladki, jakby plisowane, przez co
"grzebien" pieroga jest ciasniejszy, niz spod, i tworzy gruby,
torebkowaty pierog. Te pierogi stawia sie grzebieniem do gory na
patelni. Podsmaza sie przez minute czy dwie te surowe pierogi na oleju,
a potem podlewa woda, przykrywa i dusi, az miekkie, na koncu wode
odparowujac.
Magdalena Bassett
"Joanna Duszczyńska" wrote:
>
> Użytkownik <c...@p...onet.pl> napisał...
> > Mam wyciskacz do pierogów, ale mi się nie podoba. Robi taki duży
> grzebień/a
> > mało farszu/. Moja ciocia ma zwykły lejek z ząbkami, składa ciasto na pół
> i
> > lejkiem odciska pieroga. Proste a skuteczne. Tylko gdzie to kupić?
> > Chyba na jakimś jarmarku......
> > Pozdrowienia, Janusz
> >
>
> Najpyszniejsze są pierogi "palczaste". Jak robisz wyciskaczem to są takie
> maszynowe. A zgrabnie ściśnięte palcami są śliczne... I zupełnie nie kojarzą
> się z tymi z mrożonki!
> Polecam użycie paluszków!!!
>
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
|