Data: 2004-12-01 20:09:43
Temat: Re: Gliniane naczynie
Od: "Flash" <n...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Kiedyś slyszałem, że istnieją takie gliniane (chyba) naczynia (o ile się
> > nie mylę, to nazywają się naczyniami rzymskimi), które sprawiają, że
> > pieczone mięso, ryby itp. są soczyste. Czy ktoś wie o czym mówię i czy
> > rzeczywiście coś takiego istnieje. Jeśli tak, to czy da się kupić takie
> > naczynia w PL (najlepiej okolice Wrocławia).
>
> Sama nie sprawdzałam, też słyszałam że mięso przecudownego smaku z tego
> wychodzi i tylko jest problem z czyszczeniem... I prawdopodobnie to chodzi
o
> coś podobnego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=35959907 (tym
razem
> tylko jedno znalazłam i to używane, ale szukałam bardzo pobieżnie. Swego
czasu
> więcej tego na Allegro widziałam). Chętnie też przeczytam jakieś opinie
> użytkownika takiego naczynia :)
>
> Pozdrawiam
> Atunia
moja mama jeszcze takie ma, wogóle nie problemu z ich czyszczeniem, gładkie
śliskie powierzchnie, nie wiem dlaczego, ale u nas w tym naczyniu ubija się
śmietanę i jajka mikserem, może dlatego, że odpowiednia wielkość naczynia, a
może coś innego....
pozdr
|