Data: 2007-01-29 14:03:28
Temat: Re: Glukoza, aspartam, sacharyniany... Alternatywa do ciasta poszukiwana.
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tomasz Kałużny" <t...@k...chip.pl>
napisał w wiadomości news:epj0j7$ica$1@inews.gazeta.pl...
> Chcialbym upiec dla znajomej ciasto, jednak tak jak napisalem nie
> toleruje glukozy a slodziki sa okropne w smaku. Czy jest jeszcze jakas
> alternatywa? Fruktoza rowniez sie nie nadaje, bo rozklada sie na
> glukoze wlasnie...
A sorbitol? Z jarzębiny? Na co się rozkłada?
A tak w ogóle - co to za "nietolerancja" glukozy? Zawsze mnie uczono, że to
podstawowy cukier w organiźmie. No, chyba, ze to zwykła cukrzyca...
DJD
|