From: "Dana" <d...@n...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <K48I4.53227$a01.1138584@news.tpnet.pl> <38f18eee$1@news.vogel.pl>
<3...@h...com>
Subject: Re: Gołąbki!!!!
Date: Tue, 11 Apr 2000 09:46:48 +0200
Lines: 32
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
NNTP-Posting-Host: dana.netgate.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: dana.netgate.com.pl
Message-ID: <3...@n...vogel.pl>
X-Trace: 11 Apr 2000 09:49:32 +0200, dana.netgate.com.pl
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!lublin.pl!news.sim.p
l!news.memax.krakow.pl!mercury.newsgate.pl!news.vogel.pl!dana.netgate.com.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:26602
Ukryj nagłówki
Użytkownik Anna <m...@h...com> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@h...com...
>
>
> Dana wrote:
> >
> > Na 2 szklanki ugotowanego na sypko ryzu -[ciach] wstawic do
> > piekarnika.
>
> do piekarnika? znaczy, w zaroodpornym? i jak dlugo? Bo ja robilam, ale
> wylacznie w wersji "na kuchenke" i sie dusi....
> peace,
> fire
>
> Anna
W rondlu, zaroodporne naczynia nie sa zazwyczaj wystarczajaco duze. W
piekarniku, pod przykryciem, dosc dlugo, choc zalezy to przede wszystkim od
rodzaju kapusty - wloska krocej, biala jesienia - krocej , na wiosne -
dluzej. Temperratura ok. 170-180 stopni Celsjusza w piekarniku gazowym,
piekarnik w piecu kaflowym - po ok 1 1/2 - 2 godz. nagrzewania. DOddatkowo
zawsze klade na wierzch golabkow kilka lisci kapusty i skorki ze sloniny i
boczku (specjalnie przechowwuje w zamrazarce).
W ten sposob robila golabki moja Babcia, robi Mama i wszystkie Siostry,
najstarsza Siostra uczy swoja Corke i Synowa.
--
DanaB
http://www.kuchnia.com.pl
Och, gdyby tak ktos chcial jesc to co ugotuje...
|