Data: 2000-04-10 12:50:52
Temat: Re: Gołąbki!!!!
Od: Anna <m...@h...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dana wrote:
>
> Na 2 szklanki ugotowanego na sypko ryzu -1/2 kg mielonego
> mięsa(podgardle+lopatka), 2 duze cebule pokrojone w kostke i zrumienione
> zrumienione, glowka kapusty - o tej porze najlepiej wloskiej. Ryz wymieszac
> z miesem i cebula, doprawic sola i pieprzem. Z kaapusty wyciac glab, wlozyc
> do rzatku (duzy garnek) i co kilka minut zdejmowac wierzchnie liscie. Scinac
> grube nerwy srodkowe, nakladac farsz, ciasno zwijac, ukladac w
> rondlu(najwyzej w 2 warstwach) wylozonym liscmi, zalac bulionem, wstawic do
> piekarnika.
do piekarnika? znaczy, w zaroodpornym? i jak dlugo? Bo ja robilam, ale
wylacznie w wersji "na kuchenke" i sie dusi....
>
--
peace,
fire
Anna
|