Data: 2001-07-13 08:35:21
Temat: Re: Gołąbki
Od: "Lisa" <s...@g...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"{Wilma}" <w...@o...pl> wrote in message
news:9imbce$gsn$1@galaxy.uci.agh.edu.pl...
>
> Użytkownik "Magda Rzepka" <m...@i...zabrze.pl> napisał w wiadomości
> news:3B4EA2D5.A0C103C1@itam.zabrze.pl...
> : Bardzo smakowal mi farsz w golabkach w "Chlopskim Jadle" w Glogoczowie a
> : byla to kasza perlowa z miesem + sos grzybowy, a nie tradycyjny
> : pomidorowy.
> : Moje golabki "inaczej" to farsz mieso+ryz w papryce pieczone w
> : piekarniku ... ale moze to juz nie golabki ;)
>
> Probowalam juz takie cudo, ale moje papryczki pieczone w brytfance byly
ciut
> przyschniete. Nie wiem w czym blad? Czy zapiekac w folii czy w brytfance?
A moze
> za dlugo pieklam?
>
> pozdr. Wilma
>
Najlepiej takie golabki w papryce gotowac w wodzie, wtedy napewno nie beda
przyschniete :-) Tylko trzeba je zalac tak do 3/4 wysokosci papryk. Takie
wlasnie tez kiedys jadlam i byly pycha!
pozdrawiam
Lisa
|