Data: 2001-07-14 13:47:22
Temat: Re: Gołąbki
Od: "grazyna" <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9im3p4$olj$1@news.tpi.pl...
>
> Ostatnio spotkalam sie z golabkami, ktore mialy tradycyjny farsz, ale
> zamiast owijania w liscie kapusty farsz byl wymieszany z pokrojona
kapusta -
> nieco grubiej niz na surowke, calosc uformowana w ksztalcie golagkow i
> upieczona w brytfannie.
> Ponoc smaczniejsze od tradycyjnych, tez sie do nich przymierzam, ale w
> wersji bez miesa - dodam granulat sojowy.
>
> pozdrawiam
> Basia
>
Ciekawe to i necace (nie trzeba zawiajc), ale kapusta ma byc syrowa , czy
podgotowana?
Grazyna
|