Data: 2006-02-07 08:55:46
Temat: Re: Gołąbki
Od: "PilArt" <pilartUSUŃ@op.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
-- Użytkownik "Marek W."
<U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> napisał w
wiadomości news:ds9hj1$oqc$1@news.lublin.pl...
>
> Użytkownik "turecky " <t...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał w wiadomości
> news:ds8aou$ss7$1@inews.gazeta.pl...
>> Ustek <u...@o...pl> napisał(a):
>>
>> > Witam. Podałby mi ktoś jakiś sprawdzony przepis na Gołąbki. Z góry
> dzieki za
>> > odpowiedzi.
>> > Pzdr
>> > Ustim
>>
>> Z gołąbkami jak z bigosem, co rodzina to przepis. Jak napiszę, jak ja
> lubie,
>
>
> Już samo zastosowanie róznych rodzajów kapusty powoduje rózne smaki..
>
> polecam gołąbki zawijane w kapuste włoską..
>
> bardzo delikatne to mozna i w pekinke zawinac...a latem jak sie ma
> dostęp do liścia winogronowego to mozna zrobic gołabki w takich liściach
>
> ciekawy efekt jest jak sie dysponuje kiszonymi liśćmi kapusty..kto sam
> kisi
> to czasem robi sobie takie liście...
dlatego ja gotując lub zasmażając przekładam kiszoną kapustą.
kiedyś moja babcia kisiła kapustę z w główkach
ale tego smaku i tak nie podrobimy
|