Data: 2002-07-17 18:36:56
Temat: Re: Golabki po Gorlicku
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>> A moze to chpodzi o nazywane u mnie w domu gołąbki po staropolsku?
>Mięso mielone przyprawiamy i przygotowujemy jak na kotlety mielone i robimy
>małe klopsiki, kapustę szatkujemy i kładziemy w dużym garnku najpierw
>warstwę kapusty potem mięso i tak dalej. Podlewamy wywarem, bulionem lub
>zalewamy wodą dodając sól czy też jarzynkę. Gotujemy do miękkości i na
>koniec dodajemy koncentrat pomidorowy, mozna też "zaklepać" śmietaną
>wymieszaną z mąką. Pycha!!!!!!
>Polecam
>Pozdrawiam
>Malina
>
ja dorzucam, dla fantazji, troche startej marchewki oraz pomidory
takie nieco nadgryzione zebem czasu (JUZ nie salatkowe...)
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|