Data: 2001-10-29 12:39:23
Temat: Re: Golonka
Od: "Basia Jarosik" <b...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
A mi Mama na dzien gornika raczej robila zawsze jakies ciacho, ew. torcik...
;-)))
Pozdrawiam - Basia
Użytkownik "bożena" <X...@p...fm> napisał w wiadomości
news:9rjes8$pam$1@news.tpi.pl...
> Najlepiej nasmaruj goloneczkę olejem z przyprawami i ziołami (w zależności
> od upodobań ja robię różne zestawy
> zależy kto będzie ją jadł)odstaw do lodóweczki na dwie godzinki a potem do
> piekarnika na półtorej dodzinki tempraturko ok.180 stopni do tego
suróweczka
> i piwko może być też ogóreczek korniszony Goloneczkę należy polewać co
jakiś
> czas sosem z pieczenia należy też wykożystać olej ze smarowania .Naprawdą
> jest superasta. To jest moje podstawowe danie na dzień górnika .
>
> --
>
>
>
> ---------------------------------
> Pozdrowienia Bożena
> ---------------------------------
> Użytkownik "Mirek" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:9rhtjl$r5t$1@korweta.task.gda.pl...
> > Witam :) Dajcie jakiś piękny przepis na zwierza parzystego zwanego
> > golonką.... Dzisiaj wróciłem ze wsi, było wspaniale!!! Kupiłem trochę
> mięsa
> > ze świnki i jutro MUSZĘ wyrobić.
> > Pozdrowienia
> > Mirek
> >
> >
>
>
|