Data: 2001-10-30 16:19:32
Temat: Re: Golonka
Od: "Mirek" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Aleksander Kłosiewicz" <s...@i...pl> wrote in message
news:21131-1004440146@as1-48.starogard.dialup.inetia
.pl...
>
> Użytkownik "Mirek" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:9rjugj$fjh$1@news.tpi.pl...
> > Wiem że ryzykuję kolejny lincz :) ale podam jeden przepis
> którego nie ma na
> > archiwum:
> > 2 golonki, liść laurowy, ziele amgielskie, pieprz, chili, sól.
> > Włożyć golony do wrzącego wywaru i gotować około 2 godzin. Potem
> wyjąć i
> > wystudzić.
> > Zaprawa:
> > 1/2 do 1 szklanki piwa
> > na każdą golonkę: 1 łyżka miodu, 1 łyżka octu winnego, 1 łyżka
> musztardy z
> > gorczycą, płaska łyżeczka grznulowanego czosnku (uważam że to za
> mało i po
> > co granulowany?), trochę warzywka, pieprz, majeranek, rozmaryn,
> kminek,
> > trochę oliwy. Wymieszać składniki, golonę ponacinać, zamacerować
> i piec w
> > piekarniku około 40 min.
> > właśnie taką robię, z pewnymi modyfikacjami :) ciekawe co z
> tego wyjdzie???
> > może leniwe? albo mielonka ?
> > Pozdrawiam
> > Mirek
> >
> > Pewnie Kuroń wie bo to jego przepis, z pisma "Kuchnia" z '98r
> pozdr.Alex
>
Wiem ze jego :) wczoraj zrobiłem i było niezłe ale miałem trochę inne
wyobrażenie :(
PZDR. MIREK
|