Data: 2008-06-19 12:57:58
Temat: Re: Gotowana pszenica - jak wykorzystać?
Od: J-23 <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 19 Cze, 09:32, "Tess" <N...@g...pl> wrote:
> Witam,
> Od miesiąca mąż stosuje dietę niskowęglowodanową, co w praktyce oznacza
> całkowita eliminację pieczywa i wyrobów mącznych. Nie chcę, żeby mi się
> całkowicie z witamin z grupy B wyzbył, więc kupiłam pełnoziarnistą pszenicę
> durum i teraz gdybam co z nią zrobić. Zawsze może zjeść ją z jogurtem i
> owocami, ale to jest pójście po najmniejszej linii oporu. Kołacze mi się po
> głowie jakis przepis na zupę z gotowaną pszenica i warzywami, albo coś w
> rodzaju paelli, w kórej zamiast ryżu będzie wspomniana, ale żadnych
> sensownych nie udało mi się wyguglać. Kutia odpada ;)
>
> Macie jakieś pomysły?
>
> --
> Tess
Szklanka piwa dziennie i sprawa niedoborow witamin z grupy "B"
zalatwiona. ew. drozdze piekarskie rozpuszczone w cieplej wodzie lekko
oslodzonej. Nalezy pic po przefermentowaniu. Swietne na cere!
J-23 Flegiel von trop
|