Data: 2008-11-10 13:46:24
Temat: Re: Gotowanie w szynkowarze
Od: "zbisa" <z...@z...ita.pwr.wroc.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "wolim" <t...@n...pisz> napisał w wiadomości
news:gf95kn$ehu$1@news.interia.pl...
>
> Użytkownik "zbisa" <z...@z...ita.pwr.wroc.pl> napisał
>
>> mam typowy "czeski" szynkowar - wkład wazy 1,2kg, parzę (nie gotuję) ok.
>> godzinę dwadzieścia od momentu zawrzenia, zostawiam w wodzie do
>> wystygnięcia.
>
> Czyli wsadzasz szynkowar do _zimnej_wody_, doprowadzasz do wrzenia i od
> tego momentu liczysz godzinę dwadzieścia?
dokładnie tak :-))) doprowadzam do wrzenia a potem zmniejszam gaz na
minimum, tak aby tylko pojedyncze "bombelki" :-) pojawiały się w wodzie
(czynie to wszystko na najmniejszym palniku kuchenki gazowej)
--
serdeczności! zbisa
|