Data: 2008-11-10 14:11:51
Temat: Re: Gotowanie w szynkowarze
Od: JaMyszka <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 10 Lis, 14:46, "zbisa" < wrote:
> [...]
> dokładnie tak :-))) doprowadzam do wrzenia a potem zmniejszam gaz na
> minimum, tak aby tylko pojedyncze "bombelki" :-) pojawiały się w wodzie
> (czynie to wszystko na najmniejszym palniku kuchenki gazowej)
Ale przyznasz, że jakość każdej wędliny zależy od składu i
przygotowania.
Jeśli mięso jest zbyt chude, to wędlina jest krucha. Jest również
krucha gdy proces mieszania jest zbyt krótki (podobnie jest z
kotletami mielonymi).
No i dość ważnym procesem jest czas surowego mięsa w przyprawach.
Ja dodaję 2 łyżki kaszy mannej - w sumie jest ona bez smaku, a pięknie
łączy z sobą mięso.
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
|