Data: 2008-11-10 14:44:30
Temat: Re: Gotowanie w szynkowarze
Od: "zbisa" <z...@z...ita.pwr.wroc.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "JaMyszka" <f...@g...com> napisał w wiadomości
news:4b56b0f5-9519-43a2-a37f-33819ff862b0@v13g2000pr
o.googlegroups.com...
>>>Ale przyznasz, że jakość każdej wędliny zależy od składu i
przygotowania.
Jeśli mięso jest zbyt chude, to wędlina jest krucha. Jest również
krucha gdy proces mieszania jest zbyt krótki (podobnie jest z
kotletami mielonymi).
No i dość ważnym procesem jest czas surowego mięsa w przyprawach.
dokładnie tak - robię "na raty" - w piątek wieczorem przygotowuję, a w
sobote parzę - ma czas na przegryzienie się no i dwa razy masuję :-)))
>>>Ja dodaję 2 łyżki kaszy mannej - w sumie jest ona bez smaku, a pięknie
łączy z sobą mięso.
tego patentu nie znałem - przetestuję
--
serdeczności! zbisa (Wierny Czytacz Grupy)
|