Data: 2005-06-17 17:43:36
Temat: Re: Gotowe ciasto na pizzę a'la k*.* - czy ktoś próbował????
Od: Marcin Milkowski <c...@s...spam.tk>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):
> Wyrabianie ciasta trwa 10 minut i wyrastanie nastepne 20. Co mozesz w
> tym skrocic ?
> Dlatego gotowe ciasta ciesza sie sukcesem, czesto ich zreszta uzywam.
> Jest to produkt prosty ktory trudno zeby byl lepszy czy gorszy niz w
> ten domowej produkcji. No chyba ze producent sie uprze...
Hm, mi cała zabawa z cienką pizzą włoską zajmuje 15 minut, 5 minut
wyrabianie ciasta w robocie z mąki z solą i wodą tudzież drożdżami,
potem maks. 10 minut rośnięcie (no, wcześniej trzeba drożdże nakarmić
cukrem, ale zaczną bulgotać w 5 minut, a wtedy można pobawić się ze
składnikami pizzy). Pieczenie w dobrym piekarniku nie zajmie więcej niż
15 minut, więc całość można zrobić mniej więcej w pół godziny, a jeśli
ciasto już czeka na rozwałkowanie, to i krócej.
Gotowiec chyba nie będzie szybszy. No i pewnie będzie pizzą po polsku,
czyli miękką, grubą, tłustą bułą. Taka to rzeczywiście pewnie i 20 minut
musi rosnąć.
Smacznego -
M
|